Erendel's honkatter - avel

 

 

GC Emau's Over The Moon of Erendel

 

Luna är vår senaste hona som kom till oss våren 2010. Hon är syster till en av 2009/2010-säsongens National Winners - och de gånger de gick mot varandra på utställning slog hon honom flertalet gånger! Om hon bara inte varit en ung ständigt löpande hona hade utställningskarriären varit ett faktum. Men nu är hon hos oss och det är vi jätteglada för. Den här katten har i princip allt man kan önska - temperament, utseende och hälsan.

Luna är en pratsam katt, som ÄLSKAR glitterbollar, och andra leksaker med för den delen. Hon dribblar gärna runt med dem i sällskap av Gem och Wishes. Hon älskar också att ligga och sova med ovanstående, och att krypa ner under täcken. Ser hon någon sitta i mattes knä är hon inte sen att gå och tränga sig ned på bästa platsen.

 

Luna är testad negativt för FIV och FeLV, scannad u.a för HCM.

 

Mor: GC, BW, NW Emau's Drop-of-Golden Sun, DM
Far: GC Emau's Kestrel, DM

 

IC D'otz Star Diver of Erendel

Star är den tredje tjejen i Maugänget hemma hos oss. Hon bidrar med lite nya egenskaper till uppfödningen men befäster också några andra... Långbent och med fantastiska kontraster, och så riktigt gröna Mau-ögon - hon är dessutom den tuffaste tjejen av de tre. En månad äldre än Minnie, och minst två storlekar större.

Star är testad negativt för FIV och FeLV och HCM-scannad utan anmärkning.

 

2011 flyttade Star tillbaks till sin uppfödare. Vi hoppas att hon där skall få ytterligare någon kull, här i Sverige fanns nämligen ingen lämplig kandidat för tillfället!

 

Mor: Emau's Grand Illusion, DM
Far: GC Emau's Kestrel, DM

 

       
 
Erendel's honkatter - kastrerade

CH Emau's Three Wishes of Erendel

Erendels foundation queen kom till oss i november 2006. Wishes var en lovande ung katt hemma i USA men tyvärr blev hon svårt skrämd vid en av de första utställningarna hon deltog i, och en katt som är rädd för utställningshallar kan vara hur bra som helst, men någon utställningskarriär blir det ju inte. Men en katt med de egenskaper som Wishes', är värd att ta till vara som avelshona och inte nog med det, hon fick bli den första svenska representanten! Three Wishes främsta styrkor är en utsökt huvudtyp, vackra krusbärsgröna ögon, klara kontraster och vacker päls. Hon har en mycket bra kropps- och benbyggnad - "boning" och ett lugnt men lekfullt temperament. Dessutom är hon en riktigt cool kisse, reser fram och tillbaks till USA utan att röra ett morrhår. Hon är redan en världsvan dam helt enkelt.

Three Wishes är scannad för HCM och testad negativt för FIV och FeLV.

Sedan våren 2009 är hon färdig i avelssammanhang, men har en självklar plats här hemma och kommer hjälpa till med att ta hand om och uppfostra många kommande kullar framöver.. Ingen älskar kattungar som hon!

Mor: GC, RW Emau's If Wishes Were Horses...
Far: GC Emau's Saga of LaMaus

       

SC Erendel's Wandering Star

Three Wishes dotter, född i mars 2007. Pappa är GC RW Bacamamdit Ace High of Marzac Knoll. Minnie har väldigt fina kontraster, precis som pappa, lite slankare kroppstyp än mamma - också det har hon fått från pappa. Dessutom är hon otroligt social, klättrar upp i knäet i tid och otid. Hon älskar naturligtvis lek och bus, mamma är också med på noterna, fjädrar är en av favoriterna...

"Minnie" är testad negativt för FIV och FeLV.

Minnie bor numera hos Cecilia och David där hon får njuta av att vara 100% i centrum - det är hon (och de!) väl värd även om vi saknar hennes person och påhitt...

 

Mor: CH Emau's Three Wishes of Erendel
Far: GC, RW Bacamamdit Ace High of Marzac
   

CH Emau's G.E.M. of Erendel

Gem (ädelsten) är inte bara en sådan utan också vår nya G.E.M. - Green Eyed Monster! Hon tar över efter Three Wishes som avelshona i vår uppfödning och hon gör det med den äran! Hon har redan fått mycket beröm och lovord i USA där hon ställts ut som ungkatt. Hennes enda svaghet är hennes blyghet - även här en god arvtagerska efter Three Wishes.. I övrigt en underbar katt, med det bästa från sina föräldrar. Hennes mamma är ingen mindre än National Winner 2008 i CFA.

G.E.M. är testad negativt för FIV och FeLV.

 

Sedan sommaren 2014 delar Gem hem och människor med katten Saga i Uppsala. Vi är så glada för den omsorg, tid och kärlek hon får där!


Mor: GC, BW, NW Emau's Minuet
Far: GC Ajatarah Niles © copyright 2007-2015 Erendel