Nyheter & planer

 

25/1 2015

Som ni märkt har inte hemsidan uppdaterats på ett tag. Helt enkelt för att vi inte har haft så mycket nytt att berätta då senaste parningsförsöken (se nedan) inte resulterade i kattungar, vi har numer två små barn och jobb som kräver en hel del tid och resande i anspråk. Vi har fortfarande en fertil hona och det är inte omöjligt att det blir en kull här framvöver. Som vanligt - det är här på hemsidan ni får reda på det först...!

 

4/4 2013

Luna är tillbaks hos oss sedan ett tag nu - dessvärre inte dräktig eller med ungar denna gång heller. Vi avvaktar nu eventuell annan hane som kanske kan fungera bättre. Som vanligt - nyheter om detta kommer i såfall på hemsidan!

23/12 2012

Parningen i september tog inte - vi var förberedda på detta.. Nu har Luna varit i Norge sedan början av november för ny parning och nu verkar det vara på gång! Luna kommer hem i början av januari och då börjar vi hoppas snart få se tecken på dräktighet. Vi vet att ni är många därute som väntar på Mau-kattungar, vi hoppas snart kunna återkomma med positiva nyheter!


22/9 2012

Nu är det kattungeplaner på gång! Vi planerar att para Luna, eller rättare sagt så är hon redan parad men hanen är lite osäker på sitt jobb fortfarande så vi vet ännu inte om det blivt något. Om inte, såblir det nya försök snart igen. Mer information om den planerade kullen kommer när vi vet om Luna är dräktig, håll gärna utkik på sidan Kattungar

där kommer vi lägga ut info fortlöpande. Är ni intresserade av en kattunge från kommande kull så hör gärna av er.

31/12 2011

Under året har vi haft två kullar, från Gem och Luna. Lite förändringar bådet i katteriet och privat hör också till året som gått. Star är tillbaks hos sin uppfödare, för att förhoppningsvis kunna få en kull med en passande hane där, då vi inte hade en lämplig kandidat för tilfället för henne här. Minnie njuter tillvaron hos Cecilia och David, där hon får 100 % uppmärksamet och lek - helt i hennes stil! Gem är numer kastrat, efter en lite besvärlig förlossning med brustet blodkärl i livmodern. Och själva har vi fått tillökning i form av sonen Vide.

27/12 2010
En del ar hänt sedan sist, bl a annat har vi flyttat, det har varit en hektisk termin på kirurgen och löp/parning har inte klaffat helt i kalendern. Men nu! Två katter parade, en garanterat dräktig - kattungar från Gem väntas i mitten av januari. Även Luna är parad, ännu något tidigt att säga om det blir kattungar i slutet av februari, men vi håller tummarna! Vi uppdaterar vår kattungesida så fort vi vet mer om någon av de bägge kullarna. Ska bli härligt med småbusungar igen..

6/6 2010

Luna blev på helgens utställnning (NERK) BIS på lördagen och NOM på söndagen. Senare i sommar planeras hon paras och vi hoppas på kull i början av hösten.

* 9/1 2010

GEM har fått kattungar!! Fyra silverungar, två honor och två hanar. Luna väntas också hem nu i början av 2010, kanske till och med dräktig!

* 29/11 2009

Minnie blev Supreme Champion i helgen på Birkas utställning och Star Internationell Champion

* 10/12 2009

G.E.M är dräktig och magen har börjat växa till sig, nu fem veckor in i dräktigheten. Kattungarna väntas i mitten av januari.
Vår "Luna" blev Grand Champion i CFA i helgen - med stora marginaler!


* 14/7 2009

Vi har nu en kattungekull född den 2 juli - fem stycken silverspottande ungar! Vi har även fått hem vår nya hona från USA - Emau's G.E.M. of Erendel, som tar över efter Three Wishes. Ett par utställningar är planerade till sommaren och hösten. Vår hane har också blivit andra bästa Egyptiska Mau i Internationella Divisionen i CFA för säsongen 2008-2009.

 

* 15/3 2009

Stars kull är utflyttad, vi planerar ny kull i höst.

Vi hämtar vår nya avelshona från USA i mitten av juni, är med på vår CFA-klubb Global Egyptian Mau Society's utställning i Philadelphia och Southern Regional Awards Show i Florida.

 

* 15/8

Häromhelgen föddes den första "andra generationen" - ser mer under Kattungar och Kullar 2008

 

* 17/7

Vår nya avelshane från USA - Bacamamdit Into The Wild of Erendel - är här nu! Vi söker fodervärdshem åt honom, mer info om detta kommer snart! Indy lyckades också skrapa ihop en stor del av sina poäng på väg mot sin CFA Grand Championtitel på de två utställningar jag tog honom till i USA i juli.

* 3/6 2008

- Erendel's Wandering Star är parad och om detta lyckats väntar vi mau-ungar i början av augusti!
- Sommarens USA-resa inplanerad med CFA Annual Meeting och prisceremoni för alla National Winners. Med hem kommer också Bacamamdit Into The Wild of Erendel - vår nya hane!


* 7/2 2008


I helgen som gick (2/2) fick vi ett nytt tillskott i Maufamiljen, åtminstonde för ett par månader framöver - en livlig liten smokehane! Vi ser mycket fram emot att se honom utvecklas och dessutom är han den första smoke-Maun i Sverige! Se mer under Kattungar


Erendel's Midnite Mist

* 4/1 2008
Nytt år och ny katt på gång! Senare i år kommer vår alldeles egna avelshanne! Tills dess håller vi fortfarande tummarna för att Three Wishes växande mage faktiskt innehåller något..

* 28/11 2007
Tillbaks från en hektisk USA-resa med en ny katt, D'Otz Star Diver of Erendel. Eventuellt även också en parad Three Wishes, tiden får utvisa...
Jag får en National Winner 2007/2008 i Emau's Minuet som jag är deluppfödare av! Just nu USA's högst placerade junior alla kategorier för denna säsong.

* 10/9 2007
En USA-resa i november är inplanerad, tillsammans med en parning, och en ny Mau-fröken är på ingående under hösten..och sen en kille till våren..

* 20/6 2007
10 dagar i USA för att titta på nya katter, vara med och arrangera min CFA-klubbs
(GEMS - Global Egyptian Mau Society) årliga utställning, själv ställt ut samt träffat och
umgåtts med alla mina uppfödarkollegor.. Vad det gäller nya katter har vi har en del spännande på gång!

* 31/4 2007
Ett stort grattis till Melanie Morgan och Three Wishes syster GC, BW, NW Emau's Drop-of-Golden Sun som vunnit titeln National Winner 2007 i USA!


© copyright 2007-2015 Erendel